fbpx

A pótselejtezőkön még kijuthat a magyar válogatott az Euro 2020-ra

Ha igazi focirajongó vagy, nyilvánvalóan tisztában vagy vele, a Walesben elszenvedett 2–0-s vereséggel biztossá vált, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a selejtezőben nem szerzett kvótát a részben budapesti rendezésű 2020-as Európa-bajnokságra, így marad a vigaszági szereplés, a pótselejtező.

Az elődöntőket 2020. március 26-án, a döntőket március 31-én játsszák.

Az NL-pótselejtező 16 résztvevője:

Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Észak-Írország, Észak-Macedónia, Fehéroroszország, Grúzia, Írország, Izland, Izrael, Koszovó, MAGYARORSZÁG, Norvégia, Románia, Skócia, Szerbia, Szlovákia

A 16 csapat négy ágra kerül, mindegyik ágra négy csapat. Egyenes kieséses rendszerben két elődöntőt és egy döntőt játszanak. Mindegyik ágról egy csapat jut ki az Eb-re.

A pótselejtező sorsolását 2019. november 22-én, 12 órától tartották az UEFA székházában, Nyonban. A sorsolás döntött arról, hogy az ágakra mely, nem csoportgyőztes csapatok kerültek. Négy külön sorsolás döntött a két elődöntő győztese között arról, hogy az ágak döntőit hol játsszák.

A pótselejtező ágai:

A-ág

 1. Izland
 2. Bulgária
 3. Magyarország
 4. Románia

B-ág

 1. Bosznia-Hercegovina
 2. Szlovákia
 3. Írország
 4. Észak-Írország

C-ág

 1. Skócia
 2. Norvégia
 3. Szerbia
 4. Izrael

D-ág

 1. Grúzia
 2. Észak-Macedónia
 3. Koszovó
 4. Fehéroroszország

Az alábbi elődöntők győztesei játszhatnak otthon hazai pályán a döntőben:

 • A ág: 2. elődöntő győztese (Bulgária–Magyarország)
 • B ág: 1. elődöntő győztese (Bosznia-Hercegovina–Észak-Írország)
 • C ág: 2. elődöntő győztese (Norvégia–Szerbia)
 • D ág: 1. elődöntő győztese (Grúzia–Fehéroroszország)

Hááát, mit is mondhatnánk? Hajrá magyarooooooooook!

Milyen kár, hogy buborékfociban nem rendeznek ilyen, hasonlóan nagy kaliberű rendezvényeket, amire így odafigyel a világ vagy legalább Európa. Mondjuk, nem mintha lenne buborékfoci-válogatottunk…  De simán lehet, hogy egyszer felfedezünk egy csapat buborékfoci-őstehetséget, talán pont Te is köztük leszel? Gyere el a haverokkal és próbáld ki a tudásodat, ki tudja, talán még a végén TE leszel a jövő nagy buborékfoci reménysége!