fbpx

Az eddigi vb-kről röviden: a 2. világháború utáni első világbajnokság, a negyedik összecsapás

A második világháború a mindennapi élet ellehetetlenítésén túl a sportéletbe is csúnyán beleszólt: a harmadik, 1938-as franciaországi futball-világbajnokság után a negyedik összecsapásra csak tizenkét év elteltével került sor. Ez testvérek között is azt jelenti, hogy bizony 2 világbajnokság is elmaradt. Vb-áttekintő sorozatunkban vessünk most egy pillantást az 1950-es eseményekre!

A résztvevők

A házigazda Brazília a negyedik tornára 16 csapatot várt, de – többek között a történelmi és gazdasági háttér eredményeképp – végül csak 13-an érkeztek meg a szervező országba. A skótok, törökök és indiaiak ugyan kiharcolták a részvételt, végül mégis visszaléptek, az utólagosan invitált francia és portugál csapat pedig el sem fogadta a meghívást. Ami a mi szemszögünkből nézve szomorúbb, hogy Magyarország is kimaradt ebből a világbajnokságból – mentségünkre szóljon, hogy a szövetségi kapitányunk az olimpiára, az Európa-kupára és már a következő vb-re koncentrált.

A „csonka” lebonyolítási rendszer és a finálé

A szervező brazilok úgy döntöttek, az első, uruguayi példát követve ők is négy csoportot alakítanak ki – ennek csupán annyi szépséghibája volt, hogy a fentebb említett visszalépések miatt végül olyan csoportok is labdába rúgtak (a szó szerinti és átvitt értelemben is), amelyekben három vagy csak kettő együttes szerepelt. Ezt a szakaszt egy körmérkőzéses négyes döntő követte a csoportgyőztesekkel (Brazília, Spanyolország, Svédország és Uruguay), aminek fináléjában, a döntőben Brazília és Uruguay csapott össze. A győztes az utóbbi csapat lett – szegény brazilok nem tudtak „valami szépet varázsolni” a döntő napján otthonukban.

A végeredmény a következőképpen alakult:

 1. Uruguay
 2. Brazília
 3. Svédország
 4. Spanyolország
 5. Jugoszlávia
 6. Olaszország
 7. Svájc
 8. Anglia
 9. Chile
 10. Egyesült Államok
 11. Paraguay
 12. Mexikó
 13. Bolívia

A cikk forrása: nemzetisport.hu

FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN

Koronavírussal kapcsolatos információk buborékfoci szolgáltatásunkról

Kedves Látogató!

Kérjük, olvasd el az alábbi tájékoztatónkat, amelyben összeírtunk minden szükséges információt, amely buborékfoci szolgáltatásunkat érinti. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximális odafigyeléssel, szabálybetartással és könnyített ügyfélkötelezettségekkel biztosítani tudjuk a borús időkben leginkább szükséges boldogsághormont termelő szolgáltatásainkat.

Buborékfoci szolgáltatásunk problémamentesen üzemel, és várjuk kedves csoportjainkat! A magyarországi kormányrendelet szerint csak a 100 fő feletti létszámú sportesemények lettek beszüntetve, mi ezeket nem haladjuk meg, így szabályosan működhet a tevékenységünk. A rendeletek frissítését folyamatosan követjük, így itt is a legaktuálisabb hírekkel szolgálunk.

A buborékfoci (amivel már a hazai legismertebb sportkommunikációs Facebook profilja is példálózott) járványidőszakra vonatkozóan is könnyen megkaphatná a világ legbiztonságosabb sportja kifejezést, ugyanis nem csak az ütközésektől, de a személyes kontaktusoktól is megvédenek az óriásbuborékok, amelyben játszotok. Így gyakorlatilag új értelmet adnak a vírusoktól való védekezés módszereinek, miközben még jót is szórakoztok.

Higiéniai megfelelés!

 • Biztosíthatunk titeket arra vonatkozóan, hogy felszereléseinket nagyon alaposan fertőtlenítjük minden használat után, így kizárva bárminemű fertőzöttséget.
 • Nem fogadunk ügyfeleket egyetlen országból sem, amelyet A vagy B kategóriájú járványveszéllyel illetnek.
 • Animátoraink a helyszínen igényeknek megfelelően biztosítanak egyszer használatos maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő szereket.

Frissített fizetési feltételek:

2020.03.14. napjától kezdődően semmilyen előleget nem kérünk el ügyfeleinktől szolgáltatásunk megrendelése esetén, hogy ne kelljen attól tartania bárkinek is, hogy elvész az összeg, amennyiben a járványhelyzet ellehetetleníti az esemény lebonyolítását. Így nyugodtan tervezhettek velünk – mi majd alkalmazkodunk hozzátok és az aktuálisan kialakult helyzethez.

Coronavirus information about our bubble service

Dear Visitor!

Please read our information below, where we have compiled all the necessary information regarding our bubble service. We do our best - with utmost care, compliance and lightened customer obligations - to provide the services that are most needed in the cloudy times, to produce the hormone of happiness.

Our bubble football service is running smoothly and we are waiting for our dear groups! According to the Hungarian government decree, only sports events of more than 100 people have been discontinued and we do not exceed them, so our activities can function properly. We are constantly updating the regulations to keep you up to date.

Bubble football (which is already exemplified by the profile of the most well-known sports communication Facebook in Hungary) could easily be referred to as the safest sport in the world, as it protects not only the collisions but also the personal contacts in which you play. So they give virtually new meaning to how to protect yourself from viruses while having fun.

Hygiene Compliance!

 • We can assure you that our equipment will be thoroughly disinfected after each use, thus eliminating any contamination.
 • We do not accept clients from any country with a Category A or B epidemic.
 • Our animators provide on-site disposable masks, rubber gloves and hand disinfectants as required.

Updated Payment Terms:

As of 14/03/2020, we will not require any advance payment from our customers when ordering our service so that you do not have to worry about losing the amount if the epidemic disables the event. That way you can plan with us - we will adapt to you and the current situation.