fbpx

Az eddigi vb-kről röviden: a harmadik foci vb – magyarok a dobogón és újabb olasz siker

Az utóbbi hetekben rákaptunk arra, hogy nosztalgiázunk kicsit: az oroszországi futball-világbajnokság közeledtével felidézzük a korábbi vb-k [ejtsd: ’vébék’, nem pedig ’vébéká’ – utóbbiból már szerencsére kinőttünk) eseményeit. Lássuk, mi történt a harmadik bajnokságon, 1938-ban!

Az első világbajnokságon Uruguay vihette haza a nyertes trófeát – jobban mondva túl sok kilométeren át nem kellett cipelnie, hiszen ők voltak a házigazdák –, a másodikon pedig az olaszoké volt a győzelemmel járó felhőtlen öröm. Tekintve, hogy e második alkalommal pedig Olaszországé volt a rendezés joga, joggal gondolhatnánk, hogy az a tendencia volt jellemző erre az időszakra, hogy a rendező ország lesz a nyertes, de a harmadik bajnokság már rögtön meg is hazudtolja ezt a gondolatot: a spoilerezés lehetőségével élve eláruljuk, hogy az 1938-as franciaországi vb-t szintén a „digók” nyerték.

Az osztrák, a német és a csehszlovák „bukta”

Kiss Ádám után szabadon, mind az osztrák, mind a német, mind a csehszlovák csapatoknak igazi buktát, azaz „fuckup”-ot kellett átélniük: míg az előbbi válogatott a történelmi háttér miatt részt sem vehetett a bajnokságban, a németek ugyan csatasorba álltak, de már az első adandó alkalommal el is buktak a svájciak javára. Talán még fájóbb volt a kiesés a csehszlovákok számára, akik 1934-ben ezüstérmet szereztek, most pedig már a negyeddöntőt követően indulhattak is haza.

A brazilok már akkor is tudtak

A Brazília-Lengyelország mérkőzés számos izgalmat tartogatott a korabeli nézők számára: ez volt a vb-k történetében az első alkalom, hogy valaki (név szerint Ernest Wilimowski, becenevén „Ezi”) nem kevesebb, mint négy gólt juttatott az ellenfél kapujába. Az addig páratlan teljesítmény azonban nem volt elég a brazilok ellen, akik 6:5-ös végeredménnyel zavarták haza a lelkes lengyeleket.

A döntő: magyarok (!) vs. olaszok

Hiszitek vagy sem, a magyar fociválogatott akkoriban a világ élmezőnyébe tartozott, így egyáltalán nem volt meglepetés, hogy magabiztosan meneteltünk egészen a döntőig. Ezen a ponton azonban sajnos megállítottak minket az olaszok, akik így megvédték korábbi világbajnoki címüket.

A sorrend

Íme, a bajnokság végeredménye:

 1. Olaszország
 2. Magyarország
 3. Brazília
 4. Svédország
 5. Csehszlovákia
 6. Franciaország
 7. Svájc
 8. Kuba
 9. Románia
 10. Németország
 11. Lengyelország
 12. Norvégia
 13. Belgium
 14. Hollandia
 15. Holland-India

Aki pedig inkább vizuális típus, megnézhet egy videós összefoglalót is a 3. világbajnokságról:

FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN

Koronavírussal kapcsolatos információk buborékfoci szolgáltatásunkról

Kedves Látogató!

Kérjük, olvasd el az alábbi tájékoztatónkat, amelyben összeírtunk minden szükséges információt, amely buborékfoci szolgáltatásunkat érinti. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximális odafigyeléssel, szabálybetartással és könnyített ügyfélkötelezettségekkel biztosítani tudjuk a borús időkben leginkább szükséges boldogsághormont termelő szolgáltatásainkat.

Buborékfoci szolgáltatásunk problémamentesen üzemel, és várjuk kedves csoportjainkat! A magyarországi kormányrendelet szerint csak a 100 fő feletti létszámú sportesemények lettek beszüntetve, mi ezeket nem haladjuk meg, így szabályosan működhet a tevékenységünk. A rendeletek frissítését folyamatosan követjük, így itt is a legaktuálisabb hírekkel szolgálunk.

A buborékfoci (amivel már a hazai legismertebb sportkommunikációs Facebook profilja is példálózott) járványidőszakra vonatkozóan is könnyen megkaphatná a világ legbiztonságosabb sportja kifejezést, ugyanis nem csak az ütközésektől, de a személyes kontaktusoktól is megvédenek az óriásbuborékok, amelyben játszotok. Így gyakorlatilag új értelmet adnak a vírusoktól való védekezés módszereinek, miközben még jót is szórakoztok.

Higiéniai megfelelés!

 • Biztosíthatunk titeket arra vonatkozóan, hogy felszereléseinket nagyon alaposan fertőtlenítjük minden használat után, így kizárva bárminemű fertőzöttséget.
 • Nem fogadunk ügyfeleket egyetlen országból sem, amelyet A vagy B kategóriájú járványveszéllyel illetnek.
 • Animátoraink a helyszínen igényeknek megfelelően biztosítanak egyszer használatos maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő szereket.

Frissített fizetési feltételek:

2020.03.14. napjától kezdődően semmilyen előleget nem kérünk el ügyfeleinktől szolgáltatásunk megrendelése esetén, hogy ne kelljen attól tartania bárkinek is, hogy elvész az összeg, amennyiben a járványhelyzet ellehetetleníti az esemény lebonyolítását. Így nyugodtan tervezhettek velünk – mi majd alkalmazkodunk hozzátok és az aktuálisan kialakult helyzethez.

Coronavirus information about our bubble service

Dear Visitor!

Please read our information below, where we have compiled all the necessary information regarding our bubble service. We do our best - with utmost care, compliance and lightened customer obligations - to provide the services that are most needed in the cloudy times, to produce the hormone of happiness.

Our bubble football service is running smoothly and we are waiting for our dear groups! According to the Hungarian government decree, only sports events of more than 100 people have been discontinued and we do not exceed them, so our activities can function properly. We are constantly updating the regulations to keep you up to date.

Bubble football (which is already exemplified by the profile of the most well-known sports communication Facebook in Hungary) could easily be referred to as the safest sport in the world, as it protects not only the collisions but also the personal contacts in which you play. So they give virtually new meaning to how to protect yourself from viruses while having fun.

Hygiene Compliance!

 • We can assure you that our equipment will be thoroughly disinfected after each use, thus eliminating any contamination.
 • We do not accept clients from any country with a Category A or B epidemic.
 • Our animators provide on-site disposable masks, rubber gloves and hand disinfectants as required.

Updated Payment Terms:

As of 14/03/2020, we will not require any advance payment from our customers when ordering our service so that you do not have to worry about losing the amount if the epidemic disables the event. That way you can plan with us - we will adapt to you and the current situation.