fbpx

Az eddigi vb-kről röviden: a második futball-világbajnokság, az olasz mámor

Mivel hamarosan kezdődik a legújabb foci-világbajnokság, összeszedjük Nektek dióhéjban az eddigi vb-k történéseit. Előző cikkünkben az első bajnokságról, az uruguayi sikerről írtunk; most vegyük kicsit górcső alá a második, 1934-es vb eseményeit, ahol az olaszok arattak győzelmet a többi nemzet labdarúgói fölött.

Akiknek eddig – hozzánk hasonlóan – az olaszokról a pizza és a spagetti mellett leginkább a „babara buppi, babara buppi, bibara babara babada” sorok jutottak eszébe, itt egy új infó: ők voltak az első nemzet, akiknek annak ellenére, hogy ők rendezték a világbajnokságot, selejtezőt kellett vívniuk a szereplésért. Ez egyébként nemcsak az első, hanem az egyedüli ilyen alkalom is volt a vb-k történetében (szerencsére – így egyszer talán mi is kijuthatunk, ha megnyerjük a rendezés jogát, haha).

Mondhatnánk, hogy meg kellett küzdeniük az olaszoknak a bajnokságban való szereplésért, de hazudnánk, ugyanis rögtön 4:0-ra verték meg a görögöket, így még nagyobb vb-lázban égett az egész ország. Ezt a lendületet meg is tartották a házigazdák, s az amerikai válogatott fölött 7:1-es győzelmet arattak. Ezt követően a spanyolokkal már nem ment minden olyan könnyen, mint a karikacsapás, de végül őket is sikerült felülmúlni.

… eközben a magyar fronton

A magyarok – az első világbajnoksággal ellentétben – részt vettek az 1934-es vb-n, sőt az első akadályt sikerült is megugrani, viszont a negyeddöntőben Ausztria sajnos hazaküldött minket. A csata különben meglehetősen „véresre” sikeredett, olyannyira, hogy mindössze 9 magyar játékos maradt fenn a pályán a játék végére (ami egész biztosan közrejátszott az eredmény kialakulásában). Mindenesetre szégyenkezésre semmi ok, legalább kijutottunk!

A döntő

A második futball-világbajnokság döntő mérkőzését az olasz és a csehszlovák csapat vívta. Az összecsapást – melyet a közönség soraiban maga Mussolini is figyelemmel követett – a csehszlovákok irányították az elején, meg is szerezték első vezető góljukat, de végül aztán sikerült az olaszoknak megfordítani a meccs állását, és a hosszabbítás alatt megszerezték a világbajnoki címet.

Íme, a teljes végeredmény!

 1. Olaszország
 2. Csehszlovákia
 3. Németország
 4. Ausztria
 5. Spanyolország
 6. Magyarország
 7. Svájc
 8. Svédország
 9. Franciaország
 10. Hollandia
 11. Argentína
 12. Románia
 13. Egyiptom
 14. Brazília
 15. Belgium
 16. Egyesült Államok

A cikk forrása: nemzetisport.hu

FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN

Koronavírussal kapcsolatos információk buborékfoci szolgáltatásunkról

Kedves Látogató!

Kérjük, olvasd el az alábbi tájékoztatónkat, amelyben összeírtunk minden szükséges információt, amely buborékfoci szolgáltatásunkat érinti. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximális odafigyeléssel, szabálybetartással és könnyített ügyfélkötelezettségekkel biztosítani tudjuk a borús időkben leginkább szükséges boldogsághormont termelő szolgáltatásainkat.

Buborékfoci szolgáltatásunk problémamentesen üzemel, és várjuk kedves csoportjainkat! A magyarországi kormányrendelet szerint csak a 100 fő feletti létszámú sportesemények lettek beszüntetve, mi ezeket nem haladjuk meg, így szabályosan működhet a tevékenységünk. A rendeletek frissítését folyamatosan követjük, így itt is a legaktuálisabb hírekkel szolgálunk.

A buborékfoci (amivel már a hazai legismertebb sportkommunikációs Facebook profilja is példálózott) járványidőszakra vonatkozóan is könnyen megkaphatná a világ legbiztonságosabb sportja kifejezést, ugyanis nem csak az ütközésektől, de a személyes kontaktusoktól is megvédenek az óriásbuborékok, amelyben játszotok. Így gyakorlatilag új értelmet adnak a vírusoktól való védekezés módszereinek, miközben még jót is szórakoztok.

Higiéniai megfelelés!

 • Biztosíthatunk titeket arra vonatkozóan, hogy felszereléseinket nagyon alaposan fertőtlenítjük minden használat után, így kizárva bárminemű fertőzöttséget.
 • Nem fogadunk ügyfeleket egyetlen országból sem, amelyet A vagy B kategóriájú járványveszéllyel illetnek.
 • Animátoraink a helyszínen igényeknek megfelelően biztosítanak egyszer használatos maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő szereket.

Frissített fizetési feltételek:

2020.03.14. napjától kezdődően semmilyen előleget nem kérünk el ügyfeleinktől szolgáltatásunk megrendelése esetén, hogy ne kelljen attól tartania bárkinek is, hogy elvész az összeg, amennyiben a járványhelyzet ellehetetleníti az esemény lebonyolítását. Így nyugodtan tervezhettek velünk – mi majd alkalmazkodunk hozzátok és az aktuálisan kialakult helyzethez.

Coronavirus information about our bubble service

Dear Visitor!

Please read our information below, where we have compiled all the necessary information regarding our bubble service. We do our best - with utmost care, compliance and lightened customer obligations - to provide the services that are most needed in the cloudy times, to produce the hormone of happiness.

Our bubble football service is running smoothly and we are waiting for our dear groups! According to the Hungarian government decree, only sports events of more than 100 people have been discontinued and we do not exceed them, so our activities can function properly. We are constantly updating the regulations to keep you up to date.

Bubble football (which is already exemplified by the profile of the most well-known sports communication Facebook in Hungary) could easily be referred to as the safest sport in the world, as it protects not only the collisions but also the personal contacts in which you play. So they give virtually new meaning to how to protect yourself from viruses while having fun.

Hygiene Compliance!

 • We can assure you that our equipment will be thoroughly disinfected after each use, thus eliminating any contamination.
 • We do not accept clients from any country with a Category A or B epidemic.
 • Our animators provide on-site disposable masks, rubber gloves and hand disinfectants as required.

Updated Payment Terms:

As of 14/03/2020, we will not require any advance payment from our customers when ordering our service so that you do not have to worry about losing the amount if the epidemic disables the event. That way you can plan with us - we will adapt to you and the current situation.