fbpx

Az eddigi vb-kről röviden: az első foci-világbajnokság

Nemsokára beindul a globális futball-láz a világbajnokság közeledtével; úgy gondoltuk, ez méltó alkalom arra, hogy összeszedjük Nektek röviden az eddigi vb-k történetét. Mert a tudás szexi!

Cikksorozatunk első részében – meglepő módon – az első világbajnokság eseményeit tekintjük át néhány sorban. A legelső, világszintű összecsapásnak Uruguay adott otthont 1930-ban, aminek egyik oka egész egyszerűen az volt, hogy az ő válogatottjuk volt akkoriban a világ legjobbja. (Egy másik prózai ok továbbá, hogy ők magukra vállalták az összes költséget, ami nem egy rossz érv.)

Magyarország és az első vb

Ami talán sokunkat meglephet, hogy Magyarország is pályázott az első vb rendezési jogáért – ez ugyan mosolyra adhat okot, de ez a mosoly rögtön le is görbül, amint érkezik a következő tény: végül nem hogy nem mi voltunk a szervezők, még csak ki sem jutottunk a bajnokságra. Igaz, azóta sajnos hozzászoktunk már ehhez az érzéshez, de ez a kudarc akkoriban egyáltalán nem volt evidens, hiszen a Ferencváros épp ezt az uruguayi bajnok együttest verte meg a vb-t megelőző évben, az Újpest pedig a bajnokság előtti héten nyerte meg a BL elődjének számító Bajnokok Tornáját. Ezek után jogosan merülhet fel a kérdés, hogy akkor vajon miért nem jutottunk ki a világbajnokságra? Nos, egyrészt az anyagi fedezetünk hiánya, másrészt a klubok és az MLSZ közötti egyetértés hiánya miatt. Szomorú.

A „dögöljön meg a szomszéd tehene is” ars poetica alapján egy kis kárörvendő vigyor kiülhet azért az arcunkra, mert se Olaszország, se Ausztria, se Anglia, se Skócia, se Csehszlovákia nem jutott ki az első bajnokságra. Ettől függetlenül felkelt a nap azon az 1930. évi júniusi napon is, és rendkívül izgalmas összecsapások következtek.

Az elsők

Nevesítsük az „elsőket” ezen a jeles eseményen:

 • Az első világbajnoki gólt Lucien Laurent (Franciaország) rúgta.
 • Az első vb-s mesterhármasát Bert Patenaude (Amerika) szerezte.
 • Az első gólkirály Guillermo Stábile (Argentína) lett, aki 8 gólt szerzett.

A nyertes sorrend

Mivel cikksorozatunk célja, hogy dióhéjban foglaljuk össze az eddigi vb-k eseményeit, nem is szaporítjuk tovább a szót: lássuk, mi lett a résztvevők sorrendje!

 1. Uruguay
 2. Argentína
 3. Egyesült Államok
 4. Jugoszlávia
 5. Brazília
 6. Chíle
 7. Románia
 8. Paraguay
 9. Franciaország
 10. Peru
 11. Belgium
 12. Bolívia
 13. Mexikó

A cikk forrása: nemzetisport.hu

A fotó forrása pedig ez az oldal.

FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN

Koronavírussal kapcsolatos információk buborékfoci szolgáltatásunkról

Kedves Látogató!

Kérjük, olvasd el az alábbi tájékoztatónkat, amelyben összeírtunk minden szükséges információt, amely buborékfoci szolgáltatásunkat érinti. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximális odafigyeléssel, szabálybetartással és könnyített ügyfélkötelezettségekkel biztosítani tudjuk a borús időkben leginkább szükséges boldogsághormont termelő szolgáltatásainkat.

Buborékfoci szolgáltatásunk problémamentesen üzemel, és várjuk kedves csoportjainkat! A magyarországi kormányrendelet szerint csak a 100 fő feletti létszámú sportesemények lettek beszüntetve, mi ezeket nem haladjuk meg, így szabályosan működhet a tevékenységünk. A rendeletek frissítését folyamatosan követjük, így itt is a legaktuálisabb hírekkel szolgálunk.

A buborékfoci (amivel már a hazai legismertebb sportkommunikációs Facebook profilja is példálózott) járványidőszakra vonatkozóan is könnyen megkaphatná a világ legbiztonságosabb sportja kifejezést, ugyanis nem csak az ütközésektől, de a személyes kontaktusoktól is megvédenek az óriásbuborékok, amelyben játszotok. Így gyakorlatilag új értelmet adnak a vírusoktól való védekezés módszereinek, miközben még jót is szórakoztok.

Higiéniai megfelelés!

 • Biztosíthatunk titeket arra vonatkozóan, hogy felszereléseinket nagyon alaposan fertőtlenítjük minden használat után, így kizárva bárminemű fertőzöttséget.
 • Nem fogadunk ügyfeleket egyetlen országból sem, amelyet A vagy B kategóriájú járványveszéllyel illetnek.
 • Animátoraink a helyszínen igényeknek megfelelően biztosítanak egyszer használatos maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő szereket.

Frissített fizetési feltételek:

2020.03.14. napjától kezdődően semmilyen előleget nem kérünk el ügyfeleinktől szolgáltatásunk megrendelése esetén, hogy ne kelljen attól tartania bárkinek is, hogy elvész az összeg, amennyiben a járványhelyzet ellehetetleníti az esemény lebonyolítását. Így nyugodtan tervezhettek velünk – mi majd alkalmazkodunk hozzátok és az aktuálisan kialakult helyzethez.

Coronavirus information about our bubble service

Dear Visitor!

Please read our information below, where we have compiled all the necessary information regarding our bubble service. We do our best - with utmost care, compliance and lightened customer obligations - to provide the services that are most needed in the cloudy times, to produce the hormone of happiness.

Our bubble football service is running smoothly and we are waiting for our dear groups! According to the Hungarian government decree, only sports events of more than 100 people have been discontinued and we do not exceed them, so our activities can function properly. We are constantly updating the regulations to keep you up to date.

Bubble football (which is already exemplified by the profile of the most well-known sports communication Facebook in Hungary) could easily be referred to as the safest sport in the world, as it protects not only the collisions but also the personal contacts in which you play. So they give virtually new meaning to how to protect yourself from viruses while having fun.

Hygiene Compliance!

 • We can assure you that our equipment will be thoroughly disinfected after each use, thus eliminating any contamination.
 • We do not accept clients from any country with a Category A or B epidemic.
 • Our animators provide on-site disposable masks, rubber gloves and hand disinfectants as required.

Updated Payment Terms:

As of 14/03/2020, we will not require any advance payment from our customers when ordering our service so that you do not have to worry about losing the amount if the epidemic disables the event. That way you can plan with us - we will adapt to you and the current situation.