fbpx

Az iskolai sportolás jelentősége a gyerekek életében

„Becsöngettek”, újra elérkezett a szeptember, ami egyet jelent azzal, hogy ismét megtelnek a városok izgatott, lelkes (és kevésbé izgatott és kevésbé lelkes), iskolába igyekvő diákokkal. Mivel a tanévek alatt egyre több oktatási intézménybe látogatunk el buborékfoci játékokat tartani évről évre, a sportolás elkötelezett híveiként úgy érezzük, kötelességünk néhány szót ejteni az iskolai sportolás jelentőségéről.

Mint ahogy az köztudott, a mozgáshiány sajnos meglehetősen széles körben elterjedt „betegség”, és nagyon sokan küzdenek a túlsúllyal is – egyre több gyermeket is beleértve. Egyes felmérések szerint az európai tizenéveseknek már majdnem az egyharmada túlsúlyos vagy elhízott – ami azért is veszélyes, mert ezeknél a gyerekeknél jóval nagyobb eséllyel alakulhat ki magas vérnyomás, cukorbetegség vagy akár szív- és érrendszeri megbetegedés is. Éppen ezért a lehető leghamarabb el kell kezdeni a gyerekeknél az egészséges életmódra nevelést, amiben az iskolai sport igencsak nagy szerepet játszik.

„Azok a gondtalan iskolásévek…”

Az iskolai évek jóval többet jelentenek egy diák életében annál, mint hogy megtanulják, mikor volt pontosan a mohácsi vész vagy hogyan is fest a szinusz függvény:

  • ekkor alakul ki a gyerekek személyisége,
  • ekkor alakul ki értékrendjük,
  • ekkor alakítják ki életmódjukat,
  • ekkor alapózodik meg műveltségük.

Más szóval, ez az az időszak, amikor meg kell ragadni a lehetőséget arra, megszerettessük minél több tanulóval a sportolást, és az egészséges életmódot szerető és igénylő fiatalok kerüljenek ki az iskolapadból.

A testnevelésórák hatásai az egészségre

A tanintézmények feladatai közé tartozik az is, hogy – az életkori sajátosságokat figyelembe véve – az alapvető képességek, a mozgás- és a játékkultúra fokozott növelésével megszerettessék a testnevelést és ezáltal az egészséges életmódot a diákokkal. A rendszeres „tesi” óráknak többféle, szinte kézzel fogható pozitív hatása is van.

Kutatások bizonyítják például, hogy a tanulók jóval aktívabbak azokon a napokon, amikor testnevelésórájuk van, azaz az iskolai testnevelés növeli az aktív szabadidős tevékenységek gyakoriságának valószínűségét is. A testre gyakorolt pozitív hatások mellett érdemes megemlíteni, hogy a sportolás javítja a pszichés közérzetet, csökkenti a szorongást és emeli a hangulatot, azaz az iskolások mentális egészségére is pozitív hatással bír.

Ami pedig a hosszú távú hatásokat illeti, a testnevelés nemcsak a napi fizikai aktivitáshoz járul hozzá, hanem az aktívabb életmód kialakulásához, valamint annak felnőttkori fenntartásához is. Azonban a tantárgyi követelmények teljesítése mellett a mozgáshoz kapcsolódó pozitív élményeknek is nagy szerepe van a diákok egészséges testi és lelki fejlődésében.

Itt jövünk a képbe mi.

Évek óta vállaljuk buborékfoci játékok szervezését különböző tanintézményekben. Számos budapesti iskolában jártunk már, de több vidéki oktatási intézményben is „ott hagytuk a lábnyomunkat” – és büszkén mondhatjuk, hogy mindenhol sikert arattunk, a diákok örömmel vettek részt a nem mindennapi mozgást biztosító buborékfoci játékban. Külön öröm (főleg a szülők és a tanárok számára), hogy amellett, hogy a buborékfoci igencsak aktív és élvezetes, izgalmas mozgásforma, teljesen biztonságos is.

Ha oktatási intézményben tanulsz vagy akár dolgozol, és szeretnél egy olyan programot szervezni, amely biztosan meghozza a diákok kedvét a mozgáshoz, vedd fel velünk a kapcsolatot! Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésedre. 

A cikk forrásai: folyoiratok.ofi.huw3.sopron.hu24.hu

FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN

Koronavírussal kapcsolatos információk buborékfoci szolgáltatásunkról

Kedves Látogató!

Kérjük, olvasd el az alábbi tájékoztatónkat, amelyben összeírtunk minden szükséges információt, amely buborékfoci szolgáltatásunkat érinti. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximális odafigyeléssel, szabálybetartással és könnyített ügyfélkötelezettségekkel biztosítani tudjuk a borús időkben leginkább szükséges boldogsághormont termelő szolgáltatásainkat.

Buborékfoci szolgáltatásunk problémamentesen üzemel, és várjuk kedves csoportjainkat! A magyarországi kormányrendelet szerint csak a 100 fő feletti létszámú sportesemények lettek beszüntetve, mi ezeket nem haladjuk meg, így szabályosan működhet a tevékenységünk. A rendeletek frissítését folyamatosan követjük, így itt is a legaktuálisabb hírekkel szolgálunk.

A buborékfoci (amivel már a hazai legismertebb sportkommunikációs Facebook profilja is példálózott) járványidőszakra vonatkozóan is könnyen megkaphatná a világ legbiztonságosabb sportja kifejezést, ugyanis nem csak az ütközésektől, de a személyes kontaktusoktól is megvédenek az óriásbuborékok, amelyben játszotok. Így gyakorlatilag új értelmet adnak a vírusoktól való védekezés módszereinek, miközben még jót is szórakoztok.

Higiéniai megfelelés!

  • Biztosíthatunk titeket arra vonatkozóan, hogy felszereléseinket nagyon alaposan fertőtlenítjük minden használat után, így kizárva bárminemű fertőzöttséget.
  • Nem fogadunk ügyfeleket egyetlen országból sem, amelyet A vagy B kategóriájú járványveszéllyel illetnek.
  • Animátoraink a helyszínen igényeknek megfelelően biztosítanak egyszer használatos maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő szereket.

Frissített fizetési feltételek:

2020.03.14. napjától kezdődően semmilyen előleget nem kérünk el ügyfeleinktől szolgáltatásunk megrendelése esetén, hogy ne kelljen attól tartania bárkinek is, hogy elvész az összeg, amennyiben a járványhelyzet ellehetetleníti az esemény lebonyolítását. Így nyugodtan tervezhettek velünk – mi majd alkalmazkodunk hozzátok és az aktuálisan kialakult helyzethez.

Coronavirus information about our bubble service

Dear Visitor!

Please read our information below, where we have compiled all the necessary information regarding our bubble service. We do our best - with utmost care, compliance and lightened customer obligations - to provide the services that are most needed in the cloudy times, to produce the hormone of happiness.

Our bubble football service is running smoothly and we are waiting for our dear groups! According to the Hungarian government decree, only sports events of more than 100 people have been discontinued and we do not exceed them, so our activities can function properly. We are constantly updating the regulations to keep you up to date.

Bubble football (which is already exemplified by the profile of the most well-known sports communication Facebook in Hungary) could easily be referred to as the safest sport in the world, as it protects not only the collisions but also the personal contacts in which you play. So they give virtually new meaning to how to protect yourself from viruses while having fun.

Hygiene Compliance!

  • We can assure you that our equipment will be thoroughly disinfected after each use, thus eliminating any contamination.
  • We do not accept clients from any country with a Category A or B epidemic.
  • Our animators provide on-site disposable masks, rubber gloves and hand disinfectants as required.

Updated Payment Terms:

As of 14/03/2020, we will not require any advance payment from our customers when ordering our service so that you do not have to worry about losing the amount if the epidemic disables the event. That way you can plan with us - we will adapt to you and the current situation.