fbpx

Buborékfoci opciók a kánikulában

A nyári nagymelegben a szervezetnek extrém igényei vannak, amelyekre feltétlenül oda kell figyelni buborékfocizás közben is, hiszen a sport nagyon fontos ilyenkor is, de mindig az a legfontosabb, hogy egészséges keretek között tudjuk űzni. Éppen ezért ezeket a szabályokat feltétlenül tartsd be!

Ha inkább a beltéri mozgást szereted

…akkor szerencséd van. Több szuper, légkondival hűtött, beltéri pályánkon is szívesen állunk rendelkezésedre, és ezeken a helyeken a nap bármely szakaszában bátran bubifocizhatsz. Nagyon fontos azonban, hogy a kinti hőmérséklethez képest ne legyen túlságosan lehűtve a levegő, a kinti-benti hőmérséklet változása ugyanis könnyedén megterhelheti a szervezetet. Arra is figyelj, hogy a légkondi alatt soha ne állj, ilyenkor ugyanis fokozott az izzadás, a közvetlen hideg levegő pedig ilyenkor könnyen megfázást, torokgyulladást okozhat.

Ha a kültéri sportok szerelmese vagy

…akkor se csüggedj, szuper ajánlatunk van a Számodra is, ugyanis van egy felülről fedett, viszont oldalról nyitott pályánk is, ahol az erős napsugarak elől védve, viszont a kellemes szellő hűtő hatásában focizhatsz. Itt nem feltétlenül kell a kora reggeli és a naplemente környéki legideálisabb időszakra hagyatkoznod!

Van néhány alapszabály, amire azért nem árt kiemelten figyelni buborékfocizás közben sem, fussuk végig őket, gyere!

  1. A kánikula időszakában ne terheljük le azért túlzottan magunkat egy-egy edzéssel. Ez az időszak nem alkalmas arra, hogy új egyéni csúcsokat érjünk el. A nagy melegben kerüljük az intenzív edzéseket, részesítsük előnyben a könnyebb, kisebb intenzitásúakat. Amennyiben hosszabb ideje rendszeresen edzünk, akkor nem kell aggódnunk a teljesítményromlás miatt.
  2. Figyeljünk edzés közben is a szervezetünk jelzéseire. Amennyiben fejfájás, szédülés, kábultság, émelygés, hányinger, hányás, a beszéd és a járás zavara, izomgörcsök lépnek fel, akkor hagyjuk abba a sportolást.
  3. Próbáljuk meg az edzéseinket a nyáron a legalkalmasabb időszakokra, a kora reggelre, vagy a hűvösebb esti órákra időzíteni.
  4. Öltözködjünk az időjárásnak megfelelően. Kerüljük a pamut ruházatot, hiszen az gyorsan megszívja magát vízzel, részesítsük előnyben a könnyű, jól szellőző, lég és izzadtság áteresztő technikai ruházatot.
  5. A fejet érő közvetlen napsugárzás napszúráshoz vezethet, ha a szabadban sportolunk, vigyünk magunkkal valamilyen szellőző fejfedőt.
  6. Fontos a zokni viselete a felületi bőrsérülések megelőzése és a higiénia miatt.
  7. Ha kültéri pályát választunk, akkor a sportolás ideje alatt hosszasan kitesszük a bőrünket a nap irritációjának, melynek könnyen leégés lehet a vége, ezért ilyenkor is védekezzünk fényvédő krémmel.
  8. Életfolyamataink, hőszabályozásunk normális működésének előfeltétele a szervezet megfelelő folyadéktelítettsége. Ennek biztosítása – különösen a nagy melegben – kiemelt figyelmet igényel. Ügyeljünk arra, hogy eleve úgy induljunk el, hogy folyadék háztartásunk egyensúlyban legyen, és sportolás közben, főleg, ha az elhúzódó, folyamatosan pótoljuk az elvesztett folyadékot!

Szóval, ha már így is úgy is izzadsz, akkor közben szórakozz egy jót, bubifocizz velünk, és közben hűtsd el magad egy jéghideg sörrel vagy proseccoval! Ne habozz, foglalj időpontot most!