fbpx

Cél a tökéletes legénybúcsú

Lassan beindul az őszi és téli esküvőszezon is. Az esküvőszervezéssel egy időben azonban nem árt elgondolkodni a legénybúcsú szervezésén sem, ha tökéletes estét szeretnétek, akkor ugyanis alapos tervezésre van szükség!

Egy legénybúcsút alapvetően más misztikum övez, mint egy lánybúcsút. Ezt bizonyítandón a filmvilág számtalan remekművel tisztelgett e témának. Őrületes, vad bulik rendőrjelmezbe bújt táncoslányokkal és egy kisebb drogériát megszégyenítő alkoholmennyiséggel, gyertek, gondolkodjunk el együtt, hogy mik is a fő dolgok, amikre nem árt odafigyelnetek!

Tippek a tökéletes legénybúcsú szervezéséhez

Nem is gondoltátok volna, hogy milyen messzire nyúlik vissza a legénybúcsú hagyománya. Először a spártai katonák tartottak legénybúcsút az esküvő előtt, később pedig egész Európában elterjedt ez a szokás. A legénybúcsú lényege azonban rengeteget változott az idők során. Régen spirituális jelleggel bírt, úgy hitték ugyanis, hogy a legénybúcsú után a házasság védetté válik a gonosz démonokkal szemben. Manapság viszont már csak a féktelen bulizásról szól, a vőlegény ezen az estén ünnepel utoljára független férfiként a barátaival az esküvő előtt.

A tökéletes legénybúcsú fő jellemzője az, hogy emlékezetes marad mind a vőlegény, mind pedig a meghívottak számára. Egy jól sikerült legénybúcsú még évek múlva is beszédtéma lehet a baráti körben, így érdemes átgondolni a szervezést. Ehhez adunk most néhány szuper tippet!

Hogy mitől lesz tökéletes a legénybúcsú?

  • Szervezzétek meg időben a legénybúcsút, és az időpontja néhány héttel korábban legyen, mint az esküvőé. Tartsátok egyszerre a lánybúcsúval, így az esetleges hiszti és féltékenykedés is elmarad, hisz a menyasszony sem rágódik otthon, amíg ti őrülten buliztok!
  • Ne legyetek túl sokan, a szűk baráti kör és rokonok legyenek meghívva, így biztosan egész este együtt maradtok, és nem fog szétszéledni a csapat.
  • Találjatok ki egy témát, ami köré szervezitek a legénybúcsút, illetve döntsétek el, hogy csak bulizni akartok, vagy különböző feladatokat is végre kell majd hajtania a vőlegénynek.
  • Ha szeretnétek speciális felszerelést, például egyedi pólót, ezeket is tervezzétek meg időben, hogy biztosan elkészüljenek a legénybúcsú napjára!

Ha már kitaláltátok, milyen bulit is szeretnétek, akkor jöhet a helyszín kiválasztása, legyen mondjuk Budapest! 🙂 Ha tematikus legénybúcsú lesz, vagy esetleg extrém programot terveztek, jó ötlet lehet egy Budapest nevezetességeit feltáró sörrafting evezés a Dunán, íjászharc vagy akár egy hipervicces buborékfoci is. Ha felkeltette az érdeklődésedet bármelyik programunk, kattints ide, és percek alatt leszervezzük Neked az évszázad legénybúcsúját!