fbpx

Célozz és lőj: archery tag, „Az éhezők viadala” biztonságosan

Mivel egyre nagyobb teret hódít magának az eredetileg Amerikából induló extrém játék, az ún. archery tag – magyar fordításban: ’íjászharc’ –, úgy gondoltuk, mi sem maradhatunk ki a jóból: elhoztuk Nektek „a biztonságos éhezők viadalát” a tőlünk megszokott precizitással és körültekintéssel fűszerezve. Na, de térjünk vissza a lényegre: mi is az az archery tag?

Az archery tag-ről röviden

Az archery tag ötlete 2011-ben pattant ki egy waterlooi fiatalember, John Jackson fejéből; az igazi népszerűség a játék számára azonban kicsit később érkezett meg „Az éhezők viadala” című könyv- és filmsorozat által: Jackson ugyanis, felismerve ezt a remek lehetőséget, a helyi filmpremierekre archery tag játékokkal készült, így népszerűsítve a sportot. Ahogy a játék ismertsége rohamosan nőni kezdett, az ötletgazda számos helyszínen levédette az archery tag-et (Amerikán kívül többek között Oroszországban és Peruban is), de szerencsére nekünk megvolt a lehetőségünk arra, hogy belevessük magunkat az íjászharcba, így elhoztuk azt Nektek.

Az íjászharc tehát mondhatni a paintball és „Az éhezők viadala” ötvözete: csapatokban egymásra kell vadásznotok nyilakkal, íjászfelszereléssel felvértezve – azonban lényeges, hogy komoly bántódása senkinek nem eshet, hiszen a nyílvesszők vége habszivaccsal van tompítva. A két csapat két külön térfélen helyezkedik el, a pálya mindkét felén fedezékekkel, melyeket nálunk az óriási ballonjaink biztosítanak. A méretes búvóhelyeken túl más eszközökkel is garantáljuk, hogy az – egyébként egymástól távol álló – adrenalin és biztonság ennél a szolgáltatásunknál is kéz a kézben járjanak: minden játékosunknak biztosítunk védőmaszkot és alkarvédő felszerelést is.

Hogyan kell játszani az archery tag-et, mik a játékszabályok?

Attól függően, hogy „egymás darálása” vagy inkább a taktikai szempontok szem előtt tartása a cél, kétféle módon lehet játszani az íjászharcot.

 • Egyenes kieséses játék:
  Ebben az esetben a két csapat tagjai addig próbálják egymást kiiktatni egy-egy nyílvesszővel való eltalálással, amíg az egyik csapat létszáma el nem éri a nullát. Még izgalmasabbá teszi a játékmenetet, hogy a tagoknak kétféle lehetőségük is van csapattársaik visszaállítására: ha a középen lévő semleges zónában elhelyezett céltáblát eltalálják, vagy ha elkapnak egy ellenfél által kilőtt nyílvesszőt röptében, egy-egy csapattag újra harcba szállhat a csatamezőre visszatérve.
 • Pontgyűjtés:
  Ebben az esetben nem egymás kiejtése, hanem kizárólag a pontgyűjtés a cél. A játékmenet hasonló, mint az egyenes kieséses verzió esetében, azonban itt az ellenfél meglövésével, a céltábla eltalálásával és a nyílvesszők elkapásával is pontokat lehet szerezni. A bíró nyomon követi az eseményeket, és a játékmenet végén összesíti a pontokat, így kihirdetve a nyertes csapatot.

A játék kezdete mindkét esetben „ráfutással” történik: a középen, a semleges zónában elhelyezett nyílvesszőkért sípszóra indulnak meg futva mindkét csapat tagjai az alapvonalról. A szabály egyszerű: „aki kapja, marja” – azaz amennyit nyílvesszőt szerzel a semleges zónából, annyival tudod elkezdeni a játékot.

Hol lehet archery tag-et játszani, kik vehetnek részt benne?

A válaszaink ezekre a kérdésekre meglehetősen egyszerűek: szinte mindenhol és szinte bárki (12 éves kor felett)!

Mivel beszereztünk minden szükséges felszerelést az íjászharchoz kiváló minőségben, és – ahogy fentebb említettük – esetünkben adottak a praktikus fedezékek is, szerencsére gyakorlatilag bárhol fel tudunk állítani archery tag pályát (kültéren és beltéren egyaránt), de természetesen állandó pályáink közül is választhatnak íjászharcra vágyók. Mi mindent biztosítunk, ami a küzdelemhez szükséges, a játékosoknak mindössze három dolgot kell magukkal hozniuk: a harcias szellemüket, a taktikai szemléletmódjukat és a mozogni vágyásukat.

A játékot minden 12 éven felüli érdeklődőnek jó szívvel ajánljuk; az íjászharc közkedvelt koedukált játék, így fiatalabbak, idősebbek, férfiak, hölgyek egyaránt harcolhatnak az „életben maradásért”; bárki jól érvényesülhet, aki ügyesen alkalmazkodik a küzdelem körülményeihez.

Akárhol és akárhányan is játsszátok az archery tag-et, az örök tanács:

Célozz és lőj, vetődj, nyilazz ugrás közben, zúdíts társaiddal összefogva nyílzáport az ellenfélre – egy cél lebegjen a szemeid előtt: maradj mindig túlélő!

Ha kedved támadt kipróbálni az archery tag-et, ide kattintva tudsz jelentkezni. Íme, egy kis ízelítő az első saját játékunkról:

FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN

Koronavírussal kapcsolatos információk buborékfoci szolgáltatásunkról

Kedves Látogató!

Kérjük, olvasd el az alábbi tájékoztatónkat, amelyben összeírtunk minden szükséges információt, amely buborékfoci szolgáltatásunkat érinti. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximális odafigyeléssel, szabálybetartással és könnyített ügyfélkötelezettségekkel biztosítani tudjuk a borús időkben leginkább szükséges boldogsághormont termelő szolgáltatásainkat.

Buborékfoci szolgáltatásunk problémamentesen üzemel, és várjuk kedves csoportjainkat! A magyarországi kormányrendelet szerint csak a 100 fő feletti létszámú sportesemények lettek beszüntetve, mi ezeket nem haladjuk meg, így szabályosan működhet a tevékenységünk. A rendeletek frissítését folyamatosan követjük, így itt is a legaktuálisabb hírekkel szolgálunk.

A buborékfoci (amivel már a hazai legismertebb sportkommunikációs Facebook profilja is példálózott) járványidőszakra vonatkozóan is könnyen megkaphatná a világ legbiztonságosabb sportja kifejezést, ugyanis nem csak az ütközésektől, de a személyes kontaktusoktól is megvédenek az óriásbuborékok, amelyben játszotok. Így gyakorlatilag új értelmet adnak a vírusoktól való védekezés módszereinek, miközben még jót is szórakoztok.

Higiéniai megfelelés!

 • Biztosíthatunk titeket arra vonatkozóan, hogy felszereléseinket nagyon alaposan fertőtlenítjük minden használat után, így kizárva bárminemű fertőzöttséget.
 • Nem fogadunk ügyfeleket egyetlen országból sem, amelyet A vagy B kategóriájú járványveszéllyel illetnek.
 • Animátoraink a helyszínen igényeknek megfelelően biztosítanak egyszer használatos maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő szereket.

Frissített fizetési feltételek:

2020.03.14. napjától kezdődően semmilyen előleget nem kérünk el ügyfeleinktől szolgáltatásunk megrendelése esetén, hogy ne kelljen attól tartania bárkinek is, hogy elvész az összeg, amennyiben a járványhelyzet ellehetetleníti az esemény lebonyolítását. Így nyugodtan tervezhettek velünk – mi majd alkalmazkodunk hozzátok és az aktuálisan kialakult helyzethez.

Coronavirus information about our bubble service

Dear Visitor!

Please read our information below, where we have compiled all the necessary information regarding our bubble service. We do our best - with utmost care, compliance and lightened customer obligations - to provide the services that are most needed in the cloudy times, to produce the hormone of happiness.

Our bubble football service is running smoothly and we are waiting for our dear groups! According to the Hungarian government decree, only sports events of more than 100 people have been discontinued and we do not exceed them, so our activities can function properly. We are constantly updating the regulations to keep you up to date.

Bubble football (which is already exemplified by the profile of the most well-known sports communication Facebook in Hungary) could easily be referred to as the safest sport in the world, as it protects not only the collisions but also the personal contacts in which you play. So they give virtually new meaning to how to protect yourself from viruses while having fun.

Hygiene Compliance!

 • We can assure you that our equipment will be thoroughly disinfected after each use, thus eliminating any contamination.
 • We do not accept clients from any country with a Category A or B epidemic.
 • Our animators provide on-site disposable masks, rubber gloves and hand disinfectants as required.

Updated Payment Terms:

As of 14/03/2020, we will not require any advance payment from our customers when ordering our service so that you do not have to worry about losing the amount if the epidemic disables the event. That way you can plan with us - we will adapt to you and the current situation.