fbpx

Futball újragondolva: buborékfoci, a legbiztonságosabb extrém sport

Az „extrém sport” kifejezés és a „futball” szó alapvetően ritkán szerepelnek egy mondatban, még kevésbé gyakori, hogy társul ehhez a furcsa pároshoz a „biztonságos” jelző. Hazánkban viszont immár ötödik éve, hogy magabiztosan elmondhatjuk: ha buborékfoci játszására adnánk a fejünket (pontosabban teljes testünket), úgy próbálhatunk ki egy igazán élvezetes extrém sportot, hogy közben a hajunk szála sem görbül (a kócosságot tekintve azért nincsenek illúzióink). Lássuk, mi is pontosan a buborékfoci, és hogyan veti meg a lábát egyre határozottabban itthon!

A buborékfociról dióhéjban

A buborékfoci gondolata egy roppant kreatív norvég fiatalember fejéből pattant ki évekkel ezelőtt, s talán maga sem gondolta volna, de ötlete akkora sikert aratott, hogy a sportág rohamosan terjedni kezdett Európa-szerte. Hazánkban öt évvel ezelőtt mi, a Futballon Kft. honosítottuk meg – akkor még nem ismervén magyarul a „buborékfoci” kifejezést, a „futball” és „ballon” szavak játékával törtünk be a hazai piacra ezzel az extrém, ám mégis biztonságos sporttal.

Hogyan kell elképzelni ezt az – elsőként akár furcsának hangzó – tevékenységet? A nevében nem véletlen a „foci” utótag, hiszen a futballhoz hasonló elveken alapszik, azaz két csapat kerget egy focilabdát azzal a céllal, hogy ellenfelük kapujába juttassák azt – azonban van néhány különbség, mely finoman fogalmazva sem elhanyagolható. A buborékfocit egy speciális, átlátszó anyagból készült óriás, ám mégis könnyed ballon segédletével játsszák, amelyet a játékosoknak saját magukon kell viselniük futballozás közben. Ez a ballon térdtől egészen fejbúbig megvédi a játékosokat mindennemű sérüléstől ütközés esetén, ami teljesen új értelmet ad így a labdarúgásnak: a cél ugyan változatlan (az ellenfél kapujába kell juttatni a labdát átgondolt, taktikus csapatmunkával), az eszköztár azonban gyakorlatilag a végtelenségig bővül a büntetlen ütközések, lökdösődések, ugrálások által. Ennek eredményeképp pedig egy rendkívül látványos, szórakoztató sportot űzhetünk a ballonok nyújtotta biztonságban, és a játékosok a focihoz használt izomcsoportok mellett a mulatságos ütközésekkel garantáltan megmozgatják rekeszizmaikat is.

… de mire jó a buborékfoci, és milyen korosztálynak ajánlott?

A ballonokban játszott labdarúgás kortól és nemtől független: nők és férfiak egyaránt élvezik a felhőtlen mozgásformát, s a 7-8 éves korú gyermekek ugyanúgy izgalommal bújnak bele ezekbe az óriási védőburkokba a szülinapi zsúrokon, mint a céges csapatépítő rendezvényen részt vevő felnőtt munkavállalók. Ugyan a lány- és legénybúcsús csapatok azok közé tartoznak, akik a leggyakrabban igényelnek buborékfoci-szolgáltatást, egyre többször találkozhattok ezzel a játékkal falunapokon, iskolai rendezvényeken és fesztiválokon is, hiszen kitelepülést is vállalunk a teljes ország területén (sőt többször tettük már a lábunkat – a ballonjainkkal együtt – a határokon túlra is).

Buborékfociban is lehet tizenkilencre lapot húzni

Ha azt gondolnátok, az extrával ellátott futballt nem lehet extrával ellátni, bizony tévednétek: ugyanis nemrégiben kiépült Budapesten az egyedülálló UV-Buborékfoci pályánk, melynek fontos jellemzője – azon túl, hogy sötétben, UV-fényben kergetik a foszforeszkáló focilabdát a szintén foszforeszkáló játékosok –, hogy igazi magyar találmány, a sajátunk. A sci-fi filmekbe illő látványvilágot labdarúgás közben a világon egyedülálló módon kis országunkban lehet kipróbálni. Várunk Titeket szeretettel!

FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN

Koronavírussal kapcsolatos információk buborékfoci szolgáltatásunkról

Kedves Látogató!

Kérjük, olvasd el az alábbi tájékoztatónkat, amelyben összeírtunk minden szükséges információt, amely buborékfoci szolgáltatásunkat érinti. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximális odafigyeléssel, szabálybetartással és könnyített ügyfélkötelezettségekkel biztosítani tudjuk a borús időkben leginkább szükséges boldogsághormont termelő szolgáltatásainkat.

Buborékfoci szolgáltatásunk problémamentesen üzemel, és várjuk kedves csoportjainkat! A magyarországi kormányrendelet szerint csak a 100 fő feletti létszámú sportesemények lettek beszüntetve, mi ezeket nem haladjuk meg, így szabályosan működhet a tevékenységünk. A rendeletek frissítését folyamatosan követjük, így itt is a legaktuálisabb hírekkel szolgálunk.

A buborékfoci (amivel már a hazai legismertebb sportkommunikációs Facebook profilja is példálózott) járványidőszakra vonatkozóan is könnyen megkaphatná a világ legbiztonságosabb sportja kifejezést, ugyanis nem csak az ütközésektől, de a személyes kontaktusoktól is megvédenek az óriásbuborékok, amelyben játszotok. Így gyakorlatilag új értelmet adnak a vírusoktól való védekezés módszereinek, miközben még jót is szórakoztok.

Higiéniai megfelelés!

  • Biztosíthatunk titeket arra vonatkozóan, hogy felszereléseinket nagyon alaposan fertőtlenítjük minden használat után, így kizárva bárminemű fertőzöttséget.
  • Nem fogadunk ügyfeleket egyetlen országból sem, amelyet A vagy B kategóriájú járványveszéllyel illetnek.
  • Animátoraink a helyszínen igényeknek megfelelően biztosítanak egyszer használatos maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő szereket.

Frissített fizetési feltételek:

2020.03.14. napjától kezdődően semmilyen előleget nem kérünk el ügyfeleinktől szolgáltatásunk megrendelése esetén, hogy ne kelljen attól tartania bárkinek is, hogy elvész az összeg, amennyiben a járványhelyzet ellehetetleníti az esemény lebonyolítását. Így nyugodtan tervezhettek velünk – mi majd alkalmazkodunk hozzátok és az aktuálisan kialakult helyzethez.

Coronavirus information about our bubble service

Dear Visitor!

Please read our information below, where we have compiled all the necessary information regarding our bubble service. We do our best - with utmost care, compliance and lightened customer obligations - to provide the services that are most needed in the cloudy times, to produce the hormone of happiness.

Our bubble football service is running smoothly and we are waiting for our dear groups! According to the Hungarian government decree, only sports events of more than 100 people have been discontinued and we do not exceed them, so our activities can function properly. We are constantly updating the regulations to keep you up to date.

Bubble football (which is already exemplified by the profile of the most well-known sports communication Facebook in Hungary) could easily be referred to as the safest sport in the world, as it protects not only the collisions but also the personal contacts in which you play. So they give virtually new meaning to how to protect yourself from viruses while having fun.

Hygiene Compliance!

  • We can assure you that our equipment will be thoroughly disinfected after each use, thus eliminating any contamination.
  • We do not accept clients from any country with a Category A or B epidemic.
  • Our animators provide on-site disposable masks, rubber gloves and hand disinfectants as required.

Updated Payment Terms:

As of 14/03/2020, we will not require any advance payment from our customers when ordering our service so that you do not have to worry about losing the amount if the epidemic disables the event. That way you can plan with us - we will adapt to you and the current situation.