fbpx

Hogy is van ez…? Tévhitek a foci szabályaiban

„Ma te vagy feketében, holnap anyád lesz!” „Spori! Csak szaladgálsz, mint apáca a pingvinek között!” „Inkább áramot vezess, ne meccset!” – Ismerősen csengenek ezek a mondatok, hallottad már őket, esetleg ki is szoktak szaladni a szádon? Hajlamosak vagyunk sokszor azt gondolni, hogy jobban értünk a focihoz, mint a bíró. Fusd át a lenti 5 szabályt (amelyek egy játékvezetői tanfolyam anyagában szerepelnek), és rájössz, hogy ez nem feltétlenül van mindig így…

 • Ha két labda van a pályán, nem kell rögtön megállítani a játékot.
  Bizony! Az egyik tévhit, hogy ha 2 labda kerül a focipályára, rögtön meg kell állítani a játékot, ez azonban nem helytálló. Csak abban az esetben kell szüneteltetni a focizást, ha a második labda kimondottan zavarja a játékmenetet.
 • Tizenegyesnél szabad cselezni.
  Ha büntetőrúgásra kerül sor, a nekifutás alatt megengedett a megtévesztésre irányuló cselezés. Ha viszont már befejeződött a nekifutás, akkor a megmozdulás szabálytalan, és sárgalap jár érte.
 • Szándékos kezezésért nem feltétlenül jár sárgalap.
  Vannak olyan szituációk, amelyek esetén nem jár a labda szándékos kezezéséért sárgalap. Ilyen lehet például, ha tévedésből fogja meg a játékos a focilabdát, mert sípszót hall ugyan, de mint utána kiderül, az a sípszó a közönség sorai közül szólt. Ez ilyenkor külső zavaró hatásnak számít.
 • Már a 16-os vonalán történő buktatásért is 11-es jár.
  Többen gondolják, hogy csak az olyan szabálytalan megmozdulásért kell büntetőrúgást ítélni, amely a 16-os vonalán belül történt – de ez tévedés. Ha éppenhogy a 16-os vonalán történik a szabálytalanság, azért ugyanúgy 11-es jár, mintha a 16-oson belüli tér közepén történt volna.
 • A bíró teljesen szabadon határozza meg a hosszabbítás mértékét.
  Félidők végén a hosszabbítás mértékét a játékvezetők minden kötöttség nélkül, maguk szerint határozhatják meg. Nincs olyan irányelv, hogy játékoscsere esetén fél percet, hordágyas ápolás esetén pedig 1 percet kell felszámítani – a bíróknak szabad kezük van a döntés meghozatalában.

Van egy jó hírünk: buborékfoci szabályai ennél jóval egyszerűbbek, ugyanis ott az a szabály, hogy nincs szabály. 

Egy-egy buborékfoci játék alatt akár kézzel is megfoghatjátok a labdát, ha épp bepattan a ballonotokba, cselezni a „többet erővel, mint ésszel” alapján is cselezhettek, és beleszaladhattok bárkibe bármikor gond nélkül. Egyetlen kritérium van: ha góllövés történik, utána „ráfutásos” középkezdés következik sípszóra. Gyertek el, próbáljátok ki!Budapesten több állandó pályánk is van, de vidékre is kitelepülünk szívesen.

A cikk forrása ez az oldal volt.

FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN

Koronavírussal kapcsolatos információk buborékfoci szolgáltatásunkról

Kedves Látogató!

Kérjük, olvasd el az alábbi tájékoztatónkat, amelyben összeírtunk minden szükséges információt, amely buborékfoci szolgáltatásunkat érinti. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximális odafigyeléssel, szabálybetartással és könnyített ügyfélkötelezettségekkel biztosítani tudjuk a borús időkben leginkább szükséges boldogsághormont termelő szolgáltatásainkat.

Buborékfoci szolgáltatásunk problémamentesen üzemel, és várjuk kedves csoportjainkat! A magyarországi kormányrendelet szerint csak a 100 fő feletti létszámú sportesemények lettek beszüntetve, mi ezeket nem haladjuk meg, így szabályosan működhet a tevékenységünk. A rendeletek frissítését folyamatosan követjük, így itt is a legaktuálisabb hírekkel szolgálunk.

A buborékfoci (amivel már a hazai legismertebb sportkommunikációs Facebook profilja is példálózott) járványidőszakra vonatkozóan is könnyen megkaphatná a világ legbiztonságosabb sportja kifejezést, ugyanis nem csak az ütközésektől, de a személyes kontaktusoktól is megvédenek az óriásbuborékok, amelyben játszotok. Így gyakorlatilag új értelmet adnak a vírusoktól való védekezés módszereinek, miközben még jót is szórakoztok.

Higiéniai megfelelés!

 • Biztosíthatunk titeket arra vonatkozóan, hogy felszereléseinket nagyon alaposan fertőtlenítjük minden használat után, így kizárva bárminemű fertőzöttséget.
 • Nem fogadunk ügyfeleket egyetlen országból sem, amelyet A vagy B kategóriájú járványveszéllyel illetnek.
 • Animátoraink a helyszínen igényeknek megfelelően biztosítanak egyszer használatos maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő szereket.

Frissített fizetési feltételek:

2020.03.14. napjától kezdődően semmilyen előleget nem kérünk el ügyfeleinktől szolgáltatásunk megrendelése esetén, hogy ne kelljen attól tartania bárkinek is, hogy elvész az összeg, amennyiben a járványhelyzet ellehetetleníti az esemény lebonyolítását. Így nyugodtan tervezhettek velünk – mi majd alkalmazkodunk hozzátok és az aktuálisan kialakult helyzethez.

Coronavirus information about our bubble service

Dear Visitor!

Please read our information below, where we have compiled all the necessary information regarding our bubble service. We do our best - with utmost care, compliance and lightened customer obligations - to provide the services that are most needed in the cloudy times, to produce the hormone of happiness.

Our bubble football service is running smoothly and we are waiting for our dear groups! According to the Hungarian government decree, only sports events of more than 100 people have been discontinued and we do not exceed them, so our activities can function properly. We are constantly updating the regulations to keep you up to date.

Bubble football (which is already exemplified by the profile of the most well-known sports communication Facebook in Hungary) could easily be referred to as the safest sport in the world, as it protects not only the collisions but also the personal contacts in which you play. So they give virtually new meaning to how to protect yourself from viruses while having fun.

Hygiene Compliance!

 • We can assure you that our equipment will be thoroughly disinfected after each use, thus eliminating any contamination.
 • We do not accept clients from any country with a Category A or B epidemic.
 • Our animators provide on-site disposable masks, rubber gloves and hand disinfectants as required.

Updated Payment Terms:

As of 14/03/2020, we will not require any advance payment from our customers when ordering our service so that you do not have to worry about losing the amount if the epidemic disables the event. That way you can plan with us - we will adapt to you and the current situation.