fbpx

Hol hajhásszuk az adrenalint?

Top 6 úticél extrémsport-turizmushoz

A sport nagyon jó dolog, feltölti a testet és a szellemet életerővel! Az extrém sportok pedig adrenalinnal. Ami nagyon jó érzés, de mindig vigyázni kell az ilyen mutatványokkal! Ne feledjétek, a legszebb öröm, nem a káröröm!
Még mindig kevesebb nő, mint férfi választja az extrémsportokat vagy az adrenalinlökethez kapcsolódó utazásokat. Itt az ideje változtatni ezen! Eláruljuk, hol érdemes keresni a – szó szerint – lélegzetelállító élményeket.

Skydiving – Bled (Szlovénia)

A Bledi-tó mesés hegyi fürdőhely, a békés szlovén családi nyaralások kedvelt célpontja, mely csak egy ugrásra van Ljubljanától. De az extrémsportok kedvelőinek is lesz mit keresniük a környéken! A hegyi tó azúrkékjét és az azt körülölelő sűrű erdőket madártávlatból is meg lehet tekinteni – például egy ejtőernyős ugrás során. Hogy mennyire magával ragadó is lehet egy ilyen repülés az tulajdonképpen leírhatatlan – ez az a fajta élmény, amelyről az ember minden új ismerősének elmesél. A Bled feletti légtér meghódítása közti szünetekben feltétlenül érdemes benézni a bledi várba, a legfőbb helyi nevezetességbe is, és biciklizni egyet a pazar tóparton.

Siklóernyőzés – Pontevedra (Spanyolország)

Több száz méter magasan szállni a föld felett, békésen szemlélve a forró Spanyolország zöldellő tájait – ez nem délibáb vagy vágyálom, hanem egy teljesen megvalósítható feladat. Igen, még a kezdők számára is! A siklóernyős repülés nyugodtabb és szemlélődőbb alternatívája az ejtőernyős ugrásnak, és a Spanyolország északnyugati részén elterülő Pontevedra Tartomány a legmegfelelőbb hely lehet ennek a sportnak a kipróbálására. Az időjárási viszonyok kellemesek, és barátságos profik segítenek eligazodni, hogy hogyan emelkedj az égbe a siklóernyővel. A Galicia Parapente cég specialistái például teljes kurzusokat dolgoztak ki azok számára, akik meg szeretnének tanulni siklórepülni. Néhány edzés az instruktorral, és már repülhetsz is egyedül!

Bungee jumping – Makaó (Kína)

A szabadesés nem a gyenge idegzetűek kikapcsolódása. Ez azoknak való, akik eldöntötték, hogy  az életük végéig emlékezni szeretnének egy,  még talán a világlátásukat is megváltoztató extrém élményre. A bungee jumping annyit tesz, hogy az ember hegymászó-felszerelésben leugrik egy magas helyről. Ilyenkor először néhány tucat (vagy száz) métert esnek a bátor ugrók, aztán egy kötélen lógnak fejjel lefelé. Úgy tartják, azt a vakmerőt, aki erre vállalkozik, sokáig kísérni fogja az érzés, hogy ő irányítja az egész életét. A leghíresebb bungee jumping helyszín a 300 méternél is magasabb makaói torony. Itt a kék tenger és a kínai Las Vegas fényei lebegnek az ugrók szeme előtt, amikor a csaknem 7 másodpercig tartó ugrást követően több percig szemlélődnek a levegőben.

Sziklamászás – Verdon-kanyon (Franciaország)

Létezik a mászóedzéshez szebb hely a Provance-i Verdon-kanyonnál? A kanyon mindenkit elbűvöl élénk színeinek kombinációjával: azúrkék folyók, hófödte hegyormok, és az erdők lédús zöldje keveredik ezen a csodálatos tájon. Itt másznak a kopár sziklákon a legvakmerőbb izgalmakat keresők. Több nehézségi fokú út is van errefelé, de a teljesen kezdőknek még a legegyszerűbb is bonyolult lesz, ezért érdemes alaposan felkészülni, mielőtt nekiindulnánk!

Hegyibiciklizés – Izland

A hegyibiciklizés az idegek megnyugtatásának egy módja. A sebességgel, végtelen emelkedőkkel és ereszkedőkkel nincs, mi jobban harmonizáljon a festői látképeknél. Például Izland kopár szépsége is alkalmas erre: ihletadó hegyek, vulkanikus fennsíkok, mindent beborító moha, és hófödte csúcsok… – egy perc alatt elrabolja a szívünket. Ahhoz, hogy megérezzük a teljes szabadságot, és tökéletesen kiélvezzük a minket körülvevő díszletet, el kell távolodnunk a városoktól, kanyargós és meredek ösvényeket követve, patakokon, havon átgázolva. Extra tipp: Tapasztalt biciklisták azt javasolják, hogy mindenképpen vigyünk egy készlet meleg ruhát az izlandi utazásra, és ne ragaszkodjunk a kijelölt utakhoz: ugyanis ezek gyakran nem alkalmasak a biciklizésre.

Buborékfoci – Budapest (Magyarország)

A buborékfoci elsőként egy nem hétköznapi agyberendezéssel megáldott Norvég ember fejéből pattant ki, majd olyannyira nagy sikert aratott vele, hogy elkezdődött az erőteljes globalizációja a sportágnak, mára pedig majdnem teljes Európát befedi a buborékfoci mint új őrület! A világ legbiztonságosabb extrém sportja. A buborékfocit egy speciális, átlátszó anyagból készült óriás buborék segédletével játsszák, amit a játékosoknak saját magukon kell viselniük focizás közben. Ez a buborék térdtől egészen fejbúbig megvédi az embert mindennemű ütközéstől, így új értelmet adva a labdarúgásnak, a lényeg, hogy miközben a résztvevők az ellenfél kapujába juttatják a labdát ütközzenek, fellökjék egymást büntetlenül, sérülésmentesen. A buborékfoci ezáltal egy nagyon látványos és szórakoztató sport. A sima normál változata megtalálható Európa nagy városaiban, de a már sokak számára ismert és közkedvelt buborékfoci nyújtotta szórakoztató élmény egy sci-fi filmbe illő fantasztikus látványvilággal kiegészített változatával kizárólag Budapesten találkozhatnak az adrenalinfüggők, mellyel a játékosok pillanatok alatt egy új világban találhatják magukat. Magyarországon egyedülálló, speciálisan felépített helyszínen,a kizárólag UV-fényekkel megvilágított ketrecfoci-pálya a teljes sötétségből kiemel minden játékhoz szükséges látnivalót a játékos számára – de semmi többet. A vizuális élmény mellett a főszerepben természetesen itt is a látványos ütközések állnak, melyek egy izomcsoportot dolgoztatnak meg igazán: mégpedig a rekeszizmokat.

Felkeltettük az érdeklődésedet? Ne habozz sokáig, foglald le még ma az időpontodat!

FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN

Koronavírussal kapcsolatos információk buborékfoci szolgáltatásunkról

Kedves Látogató!

Kérjük, olvasd el az alábbi tájékoztatónkat, amelyben összeírtunk minden szükséges információt, amely buborékfoci szolgáltatásunkat érinti. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximális odafigyeléssel, szabálybetartással és könnyített ügyfélkötelezettségekkel biztosítani tudjuk a borús időkben leginkább szükséges boldogsághormont termelő szolgáltatásainkat.

Buborékfoci szolgáltatásunk problémamentesen üzemel, és várjuk kedves csoportjainkat! A magyarországi kormányrendelet szerint csak a 100 fő feletti létszámú sportesemények lettek beszüntetve, mi ezeket nem haladjuk meg, így szabályosan működhet a tevékenységünk. A rendeletek frissítését folyamatosan követjük, így itt is a legaktuálisabb hírekkel szolgálunk.

A buborékfoci (amivel már a hazai legismertebb sportkommunikációs Facebook profilja is példálózott) járványidőszakra vonatkozóan is könnyen megkaphatná a világ legbiztonságosabb sportja kifejezést, ugyanis nem csak az ütközésektől, de a személyes kontaktusoktól is megvédenek az óriásbuborékok, amelyben játszotok. Így gyakorlatilag új értelmet adnak a vírusoktól való védekezés módszereinek, miközben még jót is szórakoztok.

Higiéniai megfelelés!

  • Biztosíthatunk titeket arra vonatkozóan, hogy felszereléseinket nagyon alaposan fertőtlenítjük minden használat után, így kizárva bárminemű fertőzöttséget.
  • Nem fogadunk ügyfeleket egyetlen országból sem, amelyet A vagy B kategóriájú járványveszéllyel illetnek.
  • Animátoraink a helyszínen igényeknek megfelelően biztosítanak egyszer használatos maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő szereket.

Frissített fizetési feltételek:

2020.03.14. napjától kezdődően semmilyen előleget nem kérünk el ügyfeleinktől szolgáltatásunk megrendelése esetén, hogy ne kelljen attól tartania bárkinek is, hogy elvész az összeg, amennyiben a járványhelyzet ellehetetleníti az esemény lebonyolítását. Így nyugodtan tervezhettek velünk – mi majd alkalmazkodunk hozzátok és az aktuálisan kialakult helyzethez.

Coronavirus information about our bubble service

Dear Visitor!

Please read our information below, where we have compiled all the necessary information regarding our bubble service. We do our best - with utmost care, compliance and lightened customer obligations - to provide the services that are most needed in the cloudy times, to produce the hormone of happiness.

Our bubble football service is running smoothly and we are waiting for our dear groups! According to the Hungarian government decree, only sports events of more than 100 people have been discontinued and we do not exceed them, so our activities can function properly. We are constantly updating the regulations to keep you up to date.

Bubble football (which is already exemplified by the profile of the most well-known sports communication Facebook in Hungary) could easily be referred to as the safest sport in the world, as it protects not only the collisions but also the personal contacts in which you play. So they give virtually new meaning to how to protect yourself from viruses while having fun.

Hygiene Compliance!

  • We can assure you that our equipment will be thoroughly disinfected after each use, thus eliminating any contamination.
  • We do not accept clients from any country with a Category A or B epidemic.
  • Our animators provide on-site disposable masks, rubber gloves and hand disinfectants as required.

Updated Payment Terms:

As of 14/03/2020, we will not require any advance payment from our customers when ordering our service so that you do not have to worry about losing the amount if the epidemic disables the event. That way you can plan with us - we will adapt to you and the current situation.