fbpx

Ints búcsút az idegeskedésnek sporttal: a mozgás és a stressz kapcsolata

A strandszezon kellős közepén járunk, ami azt jelenti, hogy háromféle fajtársunkat figyelhetjük meg a strandokon, természetes környezetükben. Az egyik csoport azoké, akik hosszú hetek óta arra készülnek, hogy kirakatba illő testüket megmutathassák végre a nagyközönségnek, bezsebelve a jól megérdemelt (verbális vagy nonverbális) bókokat; egy másik „kasztba” azok tartoznak, akik inkább az egyrészes fürdőruhát vagy a maguk köré tekert óriás törölközőt választják mentsvárnak; a harmadik csoport pedig azoké, akiket egészen egyszerűen nem hoz lázba az a gondolat, hogy felfedjék a világ előtt – karbantartott vagy kevésbé karbantartott – testüket. Akárhogy is legyen, innen üzenjük mindenkinek: a sportolás nem csak a strandon hoz eredményeket, hanem fontos szerepet játszik a stresszoldásban is!

A rendszeres testmozgás fiziológiai, kézzel fogható eredményei nem lehetnek kérdésesek (gondoljunk csak Pumped Gabóra… vagy ha nem szeretnénk ennyire lemenni a közízlés alsó határára, akkor eszünkbe juthat például Mark Wahlberg színész is – a lényeg, hogy dagad a muszkli!).  Amit viszont magunkat a tükör előtt méregetve gyakran elfelejtünk, az az, hogy a sportolásnak jelentős szerepe van a stresszoldásban is, s ezzel párhuzamosan többféle pozitív hatással is bír. Nézzük, pontosabban mik is ezek a hatások!

  • A sport endorfint termel. Az endorfin nem más, mint egy, az agyunkban termelődő ingerület-átvivő anyag (ún. neurotranszmitter), ami csökkenti a fájdalomérzetet, felel a jókedvért, sőt akár euforikus érzést is ki tud váltani.
  • A sport elfeledteti a mindennapi gondjainkat. Ha intenzíven (vagy akár közepesen intenzíven) mozgunk, azzal azt érhetjük el, hogy a mindennapi problémáinkon történő gondolkodás helyett a saját testünk kerül figyelmünk középpontjába. Ezáltal magunk mögött hagyhatjuk problémáinkat, s növekszik az optimizmusunk is.
  • A sport javít a hangulatunkon. A fentebb említett endorfintermelésen túl az is a rendszeres testmozgás mellett szól a hangulatjavítás szempontjából, hogy erősíti önbizalmunkat, csökkenti a depresszió tüneteit és a nyugodt alvás biztosításában is részt vesz – ami, mint tudjuk, létfontosságú.
  • A sport számos betegség megelőzésében szerepet játszik. Ha rendszeresen sportolunk, akkor azzal többféle betegséget is elhessegethetünk magunktól: ilyenek például a különböző szív- és érrendszeri betegségek, az agyvérzés és az Alzheimer-kór; de a sportolás által elkerülhető betegségek közé tartozik a csontritkulás és a 2-es típusú cukorbetegség is.

Gyakorlatilag mindenféle testmozgás elvégzésével élvezhetjük ezeket az előnyöket – de ha már „muszáj”, akkor miért ne köthetnénk össze a kellemeset a hasznossal? Válassz olyan mozgásformát, ami egyben élvezetes játék is – ezért vagyunk mi!

FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN

Koronavírussal kapcsolatos információk buborékfoci szolgáltatásunkról

Kedves Látogató!

Kérjük, olvasd el az alábbi tájékoztatónkat, amelyben összeírtunk minden szükséges információt, amely buborékfoci szolgáltatásunkat érinti. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximális odafigyeléssel, szabálybetartással és könnyített ügyfélkötelezettségekkel biztosítani tudjuk a borús időkben leginkább szükséges boldogsághormont termelő szolgáltatásainkat.

Buborékfoci szolgáltatásunk problémamentesen üzemel, és várjuk kedves csoportjainkat! A magyarországi kormányrendelet szerint csak a 100 fő feletti létszámú sportesemények lettek beszüntetve, mi ezeket nem haladjuk meg, így szabályosan működhet a tevékenységünk. A rendeletek frissítését folyamatosan követjük, így itt is a legaktuálisabb hírekkel szolgálunk.

A buborékfoci (amivel már a hazai legismertebb sportkommunikációs Facebook profilja is példálózott) járványidőszakra vonatkozóan is könnyen megkaphatná a világ legbiztonságosabb sportja kifejezést, ugyanis nem csak az ütközésektől, de a személyes kontaktusoktól is megvédenek az óriásbuborékok, amelyben játszotok. Így gyakorlatilag új értelmet adnak a vírusoktól való védekezés módszereinek, miközben még jót is szórakoztok.

Higiéniai megfelelés!

  • Biztosíthatunk titeket arra vonatkozóan, hogy felszereléseinket nagyon alaposan fertőtlenítjük minden használat után, így kizárva bárminemű fertőzöttséget.
  • Nem fogadunk ügyfeleket egyetlen országból sem, amelyet A vagy B kategóriájú járványveszéllyel illetnek.
  • Animátoraink a helyszínen igényeknek megfelelően biztosítanak egyszer használatos maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő szereket.

Frissített fizetési feltételek:

2020.03.14. napjától kezdődően semmilyen előleget nem kérünk el ügyfeleinktől szolgáltatásunk megrendelése esetén, hogy ne kelljen attól tartania bárkinek is, hogy elvész az összeg, amennyiben a járványhelyzet ellehetetleníti az esemény lebonyolítását. Így nyugodtan tervezhettek velünk – mi majd alkalmazkodunk hozzátok és az aktuálisan kialakult helyzethez.

Coronavirus information about our bubble service

Dear Visitor!

Please read our information below, where we have compiled all the necessary information regarding our bubble service. We do our best - with utmost care, compliance and lightened customer obligations - to provide the services that are most needed in the cloudy times, to produce the hormone of happiness.

Our bubble football service is running smoothly and we are waiting for our dear groups! According to the Hungarian government decree, only sports events of more than 100 people have been discontinued and we do not exceed them, so our activities can function properly. We are constantly updating the regulations to keep you up to date.

Bubble football (which is already exemplified by the profile of the most well-known sports communication Facebook in Hungary) could easily be referred to as the safest sport in the world, as it protects not only the collisions but also the personal contacts in which you play. So they give virtually new meaning to how to protect yourself from viruses while having fun.

Hygiene Compliance!

  • We can assure you that our equipment will be thoroughly disinfected after each use, thus eliminating any contamination.
  • We do not accept clients from any country with a Category A or B epidemic.
  • Our animators provide on-site disposable masks, rubber gloves and hand disinfectants as required.

Updated Payment Terms:

As of 14/03/2020, we will not require any advance payment from our customers when ordering our service so that you do not have to worry about losing the amount if the epidemic disables the event. That way you can plan with us - we will adapt to you and the current situation.