fbpx

Játékötletek gyerekzsúrra

Ha közeleg egy szülinapi zsúr időpontja, a gyerekek várakozásánál általában csak egy dolog szokott nagyobb lenni: a szülők izgalma, hogy minden jól sikerüljön. Összegyűjtöttünk néhány játékötletet, amelyekkel biztosan emlékezetes szülinapi bulit tudtok összehozni!

Játékok, tanácsok a 3-6 éves korosztály számára

Amint gyermekünk eléri a 3 éves kort, már érdemes célzottan, de játékosan fejleszteni a kézügyességét és koncentráló készségét. A rajzolás és színezés mellett ügyességi játékokat is beiktathatunk a mindennapjaiba, s a játékokkal segíthetjük őt a szabályok elsajátításában is.

Attól függően, hogy beltéren vagy/és a szabadban tervezzük-e a szülinapi zsúrt, többféle játékalternatívában is gondolkodhatunk.

Játékok beltéren:

 • Szoborjáték – táncolás zenére, majd a zene leállására hirtelen mozdulatlanság. A „zsűrinek” meg kel állapítania, hogy ki a legjobb.
 • Házi bábszínház – akár a gyerekeket is bevonva bábjátékosként.
 • „Erre csörög a dió” játék – kettő gyermek kivételével minden gyerek egy kört alkot. Az egyik kiválasztott játékos szemét bekötjük, és a másikkal együtt ő a körön belül áll.  Míg a körben álló gyerkőcök az „erre csörög a dió” dalt énekelgetik, addig a második játékos tapsolva szalad ide-oda (a körben maradva), míg a másik igyekszik őt elfogni.  Amikor elfogja, választunk két új játékost.
 • „Kire gondolok?” játék – lényege, hogy egy másik, a gyerekek által is ismert embert/valamelyik társukat a jó tulajdonságai alapján kell felismerni. Minél több cetlire fel kell írni barátok, tanárok/óvónénik neveit, akiket minden jelenlévő jól ismer. A csapat egyik tagja találgat, a másik vagy többi tag egy általuk kihúzott személyt jellemez.

Játékok a szabadban:

 • Kincskeresés – egyszerű feladatokkal, könnyű térképpel, akár magunk által rajzolva. Szerezzünk be előre ötletes, apró „kincseket”.
 • Fogócska – akár bekötött szemmel, vigyázva a gyerekek testi épségére. Kombinálhatjuk azzal, hogy a megfogott gyermeket tapintás alapján kell felismernie a fogónak.
 • Játszótéri játékok – hinta, homokozó, esetleg ugrálóvár bérlése.

Játékok, tanácsok a 7-12 éves korosztály számára

A gyerekek 7 éves koruktól már egyre ügyesebben használja a tárgyakat és a kezét, egyre jobban fejlődnek a készségei. A játékok során ebben a korban már nem mindegyikük csinálja ugyanazt, képesek különböző szerepeket alakítani, elmagyarázzák egymásnak a szabályokat.

Ahogy a 3-6 éves korosztálynál is, itt is többféle alternatívát találunk a benti és kinti játékokra is.

Játékok beltéren:

 • Activity – nem feltétlenül muszáj hozzá megvenni a társasjátékot, kitalálhatunk saját feladványokat is.
 • Házi disco – akár kombinálhatjuk karaoke-val is, sőt versenyt is csinálhatunk belőle.
 • Csokievőverseny, palacsintaevő-verseny – ügyeljünk arra, hogy szabjuk meg a maximális darabszámot, nehogy egy gyermek rosszul legyen. Például: „ki tud megenni a leggyorsabban 3 db palacsintát?”.
 • Buborékfoci – a buborékfoci a világ legbiztonságosabb extrém sportja gyerekek számára is. Óriási ballonokban rúgják a labdát a kicsik, ahol a gólszerzés mellett a cél az egymással való ütközés is, ami a ballonoknak köszönhetően fájdalommentes, de ami még fontosabb: nagyon mókás. Ha beltéren szeretne a csapat bubifocizni, akkor választhatnak a szülők több budapesti pályánk közül is, de szívesen kitelepülünk választott helyszínre is.
 • Archery tag – másnéven íjász harc, amely szintén biztonságos, hiszen az effajta íjászkodás során a nyílvesszők végei habszivaccsal vannak tompítva. Szintén jöhettek beltéri pályáinkra, de ki is tudunk települni igény esetén felszereléseinkkel.

Játékok a szabadban:

 • Számháború – akár az udvaron, ha van elég hely elbújni, akár játszótéren, van egy közeli erdő szélén.
 • Kincskeresés – ennek a korosztálynak már nehezebb feladatokkal, csapatokra osztva a gyerekeket.
 • Kidobós játék.
 • Buborékfoci – hiszen kültéri pályákkal is rendelkezünk, s a kitelepülést ugyanúgy meg lehet rendelni kinti helyszínre is.
 • Archery tag – amit szintén tudunk szolgáltatni kinti hely esetén is.

Reméljük, tudunk néhány ötletet adni egy tökéletes gyerekzsúr megtartásához. Ha úgy döntöttél, hogy bubifocival egybekötött szülinapi zsúrt szeretnél tartani gyermekednek, akkor szólj nekünk bátran: a kívánt időpontra leszervezzük Neked a megfelelő helyszínt, biztosítunk helyet a nassolásnak-tortázásnak – sőt még a személyre szabott meghívót is megszerkesztjük, ha szükséges.

A cikk forrásai: tutitippek.hucsaladinet.hufemina.huoperencia.com

FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN

Koronavírussal kapcsolatos információk buborékfoci szolgáltatásunkról

Kedves Látogató!

Kérjük, olvasd el az alábbi tájékoztatónkat, amelyben összeírtunk minden szükséges információt, amely buborékfoci szolgáltatásunkat érinti. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximális odafigyeléssel, szabálybetartással és könnyített ügyfélkötelezettségekkel biztosítani tudjuk a borús időkben leginkább szükséges boldogsághormont termelő szolgáltatásainkat.

Buborékfoci szolgáltatásunk problémamentesen üzemel, és várjuk kedves csoportjainkat! A magyarországi kormányrendelet szerint csak a 100 fő feletti létszámú sportesemények lettek beszüntetve, mi ezeket nem haladjuk meg, így szabályosan működhet a tevékenységünk. A rendeletek frissítését folyamatosan követjük, így itt is a legaktuálisabb hírekkel szolgálunk.

A buborékfoci (amivel már a hazai legismertebb sportkommunikációs Facebook profilja is példálózott) járványidőszakra vonatkozóan is könnyen megkaphatná a világ legbiztonságosabb sportja kifejezést, ugyanis nem csak az ütközésektől, de a személyes kontaktusoktól is megvédenek az óriásbuborékok, amelyben játszotok. Így gyakorlatilag új értelmet adnak a vírusoktól való védekezés módszereinek, miközben még jót is szórakoztok.

Higiéniai megfelelés!

 • Biztosíthatunk titeket arra vonatkozóan, hogy felszereléseinket nagyon alaposan fertőtlenítjük minden használat után, így kizárva bárminemű fertőzöttséget.
 • Nem fogadunk ügyfeleket egyetlen országból sem, amelyet A vagy B kategóriájú járványveszéllyel illetnek.
 • Animátoraink a helyszínen igényeknek megfelelően biztosítanak egyszer használatos maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő szereket.

Frissített fizetési feltételek:

2020.03.14. napjától kezdődően semmilyen előleget nem kérünk el ügyfeleinktől szolgáltatásunk megrendelése esetén, hogy ne kelljen attól tartania bárkinek is, hogy elvész az összeg, amennyiben a járványhelyzet ellehetetleníti az esemény lebonyolítását. Így nyugodtan tervezhettek velünk – mi majd alkalmazkodunk hozzátok és az aktuálisan kialakult helyzethez.

Coronavirus information about our bubble service

Dear Visitor!

Please read our information below, where we have compiled all the necessary information regarding our bubble service. We do our best - with utmost care, compliance and lightened customer obligations - to provide the services that are most needed in the cloudy times, to produce the hormone of happiness.

Our bubble football service is running smoothly and we are waiting for our dear groups! According to the Hungarian government decree, only sports events of more than 100 people have been discontinued and we do not exceed them, so our activities can function properly. We are constantly updating the regulations to keep you up to date.

Bubble football (which is already exemplified by the profile of the most well-known sports communication Facebook in Hungary) could easily be referred to as the safest sport in the world, as it protects not only the collisions but also the personal contacts in which you play. So they give virtually new meaning to how to protect yourself from viruses while having fun.

Hygiene Compliance!

 • We can assure you that our equipment will be thoroughly disinfected after each use, thus eliminating any contamination.
 • We do not accept clients from any country with a Category A or B epidemic.
 • Our animators provide on-site disposable masks, rubber gloves and hand disinfectants as required.

Updated Payment Terms:

As of 14/03/2020, we will not require any advance payment from our customers when ordering our service so that you do not have to worry about losing the amount if the epidemic disables the event. That way you can plan with us - we will adapt to you and the current situation.