fbpx

Sportolási ötletek őszre

Még élvezhetjük az indián nyár melengető sugarait, és egy darabig még kis erőszakkal, enyhén összeszorított fogakkal BKV-zhatunk strandpapucsban munkába menet, de hamarosan megállíthatatlanul beköszönt az igazi ősz. Összeszedtünk néhány sportolási ötletet, ami jó alternatíva lehet kissé zimankósabb időjárás esetén is – sőt több olyan is van köztük, ami így még szebb élményt is nyújt (és nem csak azért, mert a nyári verziójukkal ellentétben nem 42 fokos árnyékban leheljük ki a lelkünket lihegve).

Nordic walking

Biztosan mindenki látott már sétabottal közlekedő túrázókat – nos, ennek a fajta mozgásnak a hivatalos neve a Nordic walking, mely több szempontból is előnyös mozgásforma:

 • növeli az állóképességet,
 • erősíti az izmokat,
 • oldja a stresszt,
 • és javítja a vérkeringést is.

A sétabot használata e tevékenység közben igencsak hasznos, mert így csökkenthetjük a csípőnkre és a térdeinkre háruló terhelést. A Nordic walking olyannyira nem csak egyszerű „sétálgatás”, hogy még tanfolyamot is indítanak hozzá, ahol el lehet sajátítani többek között különböző lépéskombinációkat is. Azt pedig, hogy miért javasoljuk ezt a mozgást ősszel, talán nem szükséges sokáig taglalni – a gyönyörű sárga levelek és az illatos táj magukért beszélnek.

Ha meghoztuk kedvedet e sporthoz, például itt tudsz jelentkezni. Egy biztos: mi kipróbáljuk!

Lovaglás

Próbáljatok meg ne kuncogni a „lovaglás” szó olvasatán, és ha kérhetjük, ne az a vicc jusson elsőként eszetekbe, hogy „szeretek lovagolni, csak mindig beverem a fejem az éjjeli szekrénybe”. Mert nekünk ez jut elsőként eszünkbe 

Úgyhogy ha közösen túl vagyunk ezen, akkor gondoljunk inkább arra, hogy ez a sport mennyire erősíti a combizmot és mennyire javítja a testtartást! Nem beszélve arról, hogy a lovaknak alapvetően van egy nyugtató kisugárzásuk, így stresszoldásnak sem utolsó ez a mozgásforma. De nem csak ezek vannak a lovaglás „pro” oldalán, hiszen az…

 • fejleszti az egyensúlyérzéket és a koordinációt,
 • erősíti a felelősségtudatot és a szociális érzéket,
 • illetve javítja a légzést.

Ha kedvet kaptál ehhez a mozgáshoz, Budapesten több helyen is neki tudsz kezdeni az alapoktól.

Jóga a szabadban

A jógát ugyan szintén bármelyik évszakban lehet gyakorolni, azonban az ősz azért is kiemelten kellemes e szempontból, mert a szabadba is ki lehet menni jógázni, így még teljesebb lehet az átszellemülés egy gyönyörű őszi tájnál, mikor a testünk is – hasonlóan a természethez – elkezd kicsit lassítani, „befelé fordulni”.  Miért is hasznos a jóga?

 • Mert segít a méregtelenítésben. Jógázás közben hőt termel testünk, ami miatt izzadással hűtjük magunkat, ezzel pedig ürülnek a méreganyagok a szervezetünkből – ami ugyan nem egy Nobel-díjat érdemlő észrevétel. Ugyanakkor emellett azt is meg kell említeni, hogy az izzadáson túl azért is segíti a jóga a méregtelenítést, mert a belső szervek fizikai préselésével stimulálja azokat arra, hogy fokozottabban kivegyék a részüket ebből a feladatból.
 • Mert javítja az emésztést azáltal, hogy a különböző mozgások, légzésgyakorlatok által folyamatos masszázs biztosít a hasüregi szerveknek.
 • Mert az alakformálásban is szerepet játszik, hiszen az izmok folyamatosan fejlődnek a jógázás során. Ráadásul mivel ez a mozgás a hátizmot is erősíti, így a testtartás is javul.

Több olyan hely is van Budapesten, ahol belevághatsz a jógázásba. Itt van néhány!

Buborékfoci, UV-buborékfoci

Lehet, hogy szakmai ártalom, de az őszi sportok említésekor nem mehetünk el a buborékfoci és az UV-buborékfocimellett sem szó nélkül. Míg előbbi kültéren és beltéren egyaránt garantálja az élménydús szórakozást, utóbbi kimondottan csak beltéren játszható a hozzá kapcsolódó infrastruktúra okán (kivilágított pálya és kapuk, felszerelt UV-lámpák).

Buborékfoci során egy-egy speciális, átlátszó anyagból készült óriás buborékba/ballonba bújnak a játékosok, ami térdtől egészen fejbúbig megvédi őket mindennemű ütközéstől, sérüléstől. Így pedig új értelmet nyer a labdarúgás, hiszen az lesz a cél, hogy büntetlenül ÜTKÖZZETEK, borítsátok fel egymást, így juttassátok a kapuba a labdát!

Az UV-buborékfoci annyiban különbözik hagyományos társától, hogy a játék neon mezben, sötétített pályán, sejtelmes UV-fényben zajlik. Ha fokozni szeretnétek a látványvilágot, akkor bekenhetitek egymást foszforeszkáló testfestékkel is, és máris kezdődhet a Jedik és Sithek látványos összecsapására emlékeztető, magával ragadó harc!

Hagyományos és UV-buborékfocira is ezen az oldalon tudsz jelentkezni. Ráadásul nem kell budapestinek lenned ahhoz, hogy átélhesd a bubifoci nyújtotta élményeket, hiszen „normál” bubifocinkkal kitelepülést is vállalunk az ország bármely pontjára!

A cikk forrása ezez és ez az oldal volt.

FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN

Koronavírussal kapcsolatos információk buborékfoci szolgáltatásunkról

Kedves Látogató!

Kérjük, olvasd el az alábbi tájékoztatónkat, amelyben összeírtunk minden szükséges információt, amely buborékfoci szolgáltatásunkat érinti. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximális odafigyeléssel, szabálybetartással és könnyített ügyfélkötelezettségekkel biztosítani tudjuk a borús időkben leginkább szükséges boldogsághormont termelő szolgáltatásainkat.

Buborékfoci szolgáltatásunk problémamentesen üzemel, és várjuk kedves csoportjainkat! A magyarországi kormányrendelet szerint csak a 100 fő feletti létszámú sportesemények lettek beszüntetve, mi ezeket nem haladjuk meg, így szabályosan működhet a tevékenységünk. A rendeletek frissítését folyamatosan követjük, így itt is a legaktuálisabb hírekkel szolgálunk.

A buborékfoci (amivel már a hazai legismertebb sportkommunikációs Facebook profilja is példálózott) járványidőszakra vonatkozóan is könnyen megkaphatná a világ legbiztonságosabb sportja kifejezést, ugyanis nem csak az ütközésektől, de a személyes kontaktusoktól is megvédenek az óriásbuborékok, amelyben játszotok. Így gyakorlatilag új értelmet adnak a vírusoktól való védekezés módszereinek, miközben még jót is szórakoztok.

Higiéniai megfelelés!

 • Biztosíthatunk titeket arra vonatkozóan, hogy felszereléseinket nagyon alaposan fertőtlenítjük minden használat után, így kizárva bárminemű fertőzöttséget.
 • Nem fogadunk ügyfeleket egyetlen országból sem, amelyet A vagy B kategóriájú járványveszéllyel illetnek.
 • Animátoraink a helyszínen igényeknek megfelelően biztosítanak egyszer használatos maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő szereket.

Frissített fizetési feltételek:

2020.03.14. napjától kezdődően semmilyen előleget nem kérünk el ügyfeleinktől szolgáltatásunk megrendelése esetén, hogy ne kelljen attól tartania bárkinek is, hogy elvész az összeg, amennyiben a járványhelyzet ellehetetleníti az esemény lebonyolítását. Így nyugodtan tervezhettek velünk – mi majd alkalmazkodunk hozzátok és az aktuálisan kialakult helyzethez.

Coronavirus information about our bubble service

Dear Visitor!

Please read our information below, where we have compiled all the necessary information regarding our bubble service. We do our best - with utmost care, compliance and lightened customer obligations - to provide the services that are most needed in the cloudy times, to produce the hormone of happiness.

Our bubble football service is running smoothly and we are waiting for our dear groups! According to the Hungarian government decree, only sports events of more than 100 people have been discontinued and we do not exceed them, so our activities can function properly. We are constantly updating the regulations to keep you up to date.

Bubble football (which is already exemplified by the profile of the most well-known sports communication Facebook in Hungary) could easily be referred to as the safest sport in the world, as it protects not only the collisions but also the personal contacts in which you play. So they give virtually new meaning to how to protect yourself from viruses while having fun.

Hygiene Compliance!

 • We can assure you that our equipment will be thoroughly disinfected after each use, thus eliminating any contamination.
 • We do not accept clients from any country with a Category A or B epidemic.
 • Our animators provide on-site disposable masks, rubber gloves and hand disinfectants as required.

Updated Payment Terms:

As of 14/03/2020, we will not require any advance payment from our customers when ordering our service so that you do not have to worry about losing the amount if the epidemic disables the event. That way you can plan with us - we will adapt to you and the current situation.